Zorg_01 Zorg_02 Zorg_04

Crisiszorg

Via de personenalarmering kunt u 24/24 in noodgevallen een beroep doen op crisiszorg. Een  verpleegkundige zal op korte termijn bij u ter plaatse zijn. Wij werken hierin samen met een groep van zelfstandige thuisverpleegkundigen uit de regio.

Crisiszorg is een onmiddellijke en aangepaste interventie in geval van een noodsituatie die niet vooraf kan worden ingeschat en waarin onmiddellijk zorg moet worden geboden.

Overbruggingszorg

Wanneer u aangepaste zorg nodig heeft als gevolg van de crisiszorg dan wordt overbruggingszorg geboden voor een korte periode. Dit in afwachting van welke zorg u gaat kiezen.

Overbruggingszorg is aangepaste zorg die aansluit bij crisiszorg en die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting van de zorg die het beste past bij de bewoner.

Goedemorgen service

Voor u en uw familie geeft het een gerust gevoel dat uw aanwezigheid elke dag wordt vastgesteld. Iedere ochtend vóór een bepaalde tijd dient u zich aanwezig te melden bij de centrale van MEDERI. Wanneer er geen melding is ontvangen dan bellen zij met u. Wanneer er dan nog niet wordt opgenomen dan verwittigen zij een verpleegkundige die bij u een kijkje gaat nemen.

Familiehulp

Voor thuiszorg en thuisondersteuning in uw assistentiewoning bevelen wij graag Familiehulp aan.

Familiehulp is een waardengedreven organisatie, met bijzondere aandacht voor kwetsbare groepen, diversiteit en duurzaamheid. Zij stellen alles in dienst om hun cliënt een optimale levenskwaliteit te bieden in hun vertrouwde omgeving.

U kan bij Familiehulp terecht voor gezinszorg, acute zorg, nachtzorg, oppashulp, poetsdienst, dagverzorging en huishoudelijke hulp via dienstencheques. Wenst u graag meer informatie over Familiehulp? Neem dan contact op met onze woonassistent of kijk op www.familiehulp.be


Woonassistent
Als bewoner van Residentie Nieuwe Markt kan u een beroep doen op de woonassistent. Zij doet de coördinatie/aanbeveling van o.a. thuisverpleging, thuiszorg, medische manicure en pedicure, sanitaire en functionele hulpmiddelen, maaltijden, poetshulp, kapper, boodschappenservice, apotheek aan huis, was- en strijkdienst, klusjesdienst,  vervoer…

De woonassistent is 1 x per week aanwezig in de residentie, de overige werkdagen is zij telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Huismeester

Om u een gerust en veilig gevoel te geven wordt het onderhoud aan gemeenschappelijke delen en de tuin niet uitgevoerd door verschillende bedrijven maar door één vertrouwde persoon, de huismeester. Hij onderhoudt de gangen, ontmoetingsruimte, kelder, lift, trappenhal, tuin, zet de vuilzakken buiten…

De huismeester werk samen met de syndicus.
Wanneer u een privé klusje heeft dan kan dit op afspraak geregeld worden.